Waktu Solat

Thursday, June 23, 2011

.:: Perkataan @ Ayat ::.

Hai semua. Kembali post pada malam-malam buta ini. Sengaja nak taip post sebab tak boleh tidur. Dah tidur setengah hari nak tidur awal pula, jangan harap la kan. Dah cuba dah. Tapi tak berdaya untuk memasuki alam mimpi. Huhuhu.

OK lah. Actually, aku tak tahu pun nak share cerita dengan korang-korang semua ni. Aku tak tahu nak cerita macam mana. Nak Start macam mana. Semua nya lah. Dari awal sampai akhir. Memang aku tak reti nak memulakan cerita. Sebab tu lah tajuk tu tertulis perkataan atau ayat. Memang aku tak reti nak membuat perkataan kat post aku ni. Huhuhu.

Sekarang ni, yang merunsingkan aku adalah dengan tahap kesihatan aku. Aku tahu, aku tak boleh lari sakit-sakit yang bakal dihadapi. Memang kita boleh cuba elak kan. Tapi, bila Allah kata jadi, jadi lah ia. Aku harap, aku dapat sihat seperti orang lain juga. Boleh bermain macam biasa. Macam dulu-dulu.

Hari Jumaat ini akan ku pulang ke kampung halaman (kampung la sangat kan). Rumah la. Kampung aku kat Muar, Johor. Rumah dekat Bandar Baru Bangi. Bandar ke kempung tu? Hehehe. Aku tak tahu, macam mana nak bagi tahu result aku pada parents aku. Aku rasa, diorang kecewa sangat-sangat. Maklumlah, result aku tak sebaik yang diorang mahukan. Tapi... Aku dah cuba sedaya upaya untuk meningkatkan keputusan yang terakhir di UMP. Itu sahaja yang mampu aku lakukan. Berbanding dengan keputusan di diploma masa aku belajar kat UTM dulu, lagi OK keputusan aku kat UMP ni walaupun tak jauh beza. Aku memang bersyukur mendapat keputusan tersebut. Tapi aku akan berhadapan dengan kedua ibu bapa ku. Macam mana dengan pendapat mereka pulak? Memang sampai sekarang aku runsing dengan perkara ini.

Aku akan cuba lagi sekali dalam alam pekerjaan pula. Pertengahan bulan 8, aku akan mula Latihan Industri. Aku akan cuba sedaya upaya untuk tunjukkan kepada kedua ibu bapa aku, keputusan tidak memainkan peranan paling penting untuk aku lebih bekerjaya pada masa hadapan. Mudah-mudahan apa yang akan ku tempuhi nanti, di mudah kan oleh Nya. Aminn..

p/s : Aku cuba menjadi insan yang terbaik. ~__~"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...